Дървена дограма с топъл кант на стъклопакета

Какво е топъл кант?

По ръбовете на стъклопакета на вашия прозорец се намира дистанционерът – дълга сребриста лента между стъклата и рамката на прозореца. Той разделя двете стъкла и същевременно свързва стъклената част с дървената рамка на прозореца. Празнината между стъклата в стъклопакета, запъленена с инертен газ или въздух, е ключов фактор за ефективната изолация на прозореца. Дистанционерът обаче създава линеен термо мост със значителна дължина в рамките на прозореца. Когато се използват метални профили за дистанционери, известна част от топлината в помещението изтича през дистанционера навън, а студът се промъка оттам в дома ви.

Тази загуба се отразява не само на енергийния баланс на сградата, но води и до охлаждане на вътрешното стъкло на стъклопакета по неговите ръбове- т.е. ръбовете, които се допират до дистанционера стават студени. Това създава условия за образуване на конденз по ръбовете. – един недостатък от хигиенна и практична гледна точка, от който потребителите често недоволстват. Освен риска за здравето на обитателите на жилището, продължителният конденз може да доведе до появата на плесени и мухъл по прозорецa.

Топлият кант се постига с иновативния дистанционер SGG SWISSPACER , който у нас се предлага от българската фирма Йовета глас: производител на стъклопакети за дървена дограма.

SGG SWISSPACER V поддържа по-висока температура по ръба на стъклата, което значително намалява риска от образуване на конденз и намалява и топлинните загуби.

Предимствата на топлия кант?
  1. Топлоизолация Усъвършенстваният дистанционер SGG SWISSPACER V превъзхожда в оптимизираната си устойчивост на топлинно предаване. Неговият коефициент на предаване на топлина е с най-малко 0.1 W/m2K по-нисък от този на конвенционалните алуминиеви дистанционери. Възможно е понижаване на коефициента дори до 0.3 W/m2K. Резултатът: високотехнологичния дистанционер SGG SWISSPACER V позволява да намалите разходите си за отопление с до 5%.
  2. Комфорт Благодарение на изключителните си изолационни характеристики SGG SWISSPACER V поддържа по-висока температура по ръба на стъклата, което значително намалява риска от образуване на конденз. Това, от своя страна, намалява натрупването на вредни плесени и мухъл по прозореца. По-високите температури по ръба на стъклото излъчват по-малко студенина, осигурявайки повече комфорт в помещението и здравословен вътрешен климат. Намаляването на конденза е свързано и с удължаване на живота на вашите прозорци и с постигането на здравословен микроклимат в дома ви.Когато се използва традиционният алуминиев дистанционер, конденз по ръба на прозореца се образува при температури под -1° , а със SGG SWISSPACER V, кондензът започва да се образува едва когато външната температура спадне под – 10°.
  3. Естетичност Висококачествените дистанционери на SGG SWISSPACER в комбинация с уникалната цветова гама позволяват да проектирате всеки прозорец и всяка фасада изцяло по Ваш вкус. Естетичните предимства се допълват от атрактивния кадифено-матов вид без метални отблясъци.
  4. Грижа за околната среда Посредством по-добрата изолазия спада консумацията на топлинни източници– SGG SWISSPACER наистина пести енергия. Това благоприятства околната среда по няколко начина. Ненужната енергия не бива добивана, транспортирана, доставяна и обработвана. Това не само пести ресурси, но и намалява емисиите на CO2 в тези райони. Освен това, SGG SWISSPACER е 100% годен за рециклиране като така благоприятства околната среда не само при неговото производство, но и при неговото разграждане.
  5. Ефективност на разхода SGG SWISSPACER е рентабилен по два начина. От една страна, за работа с него не е необходима инвестиция (или е необходима незначителна инвестиция). От друга страна, клиентът възстановява разхода си за около 5 години, при средна консумация на електроенергия. Периодът на възвръщаемост е дори по-кратък при по-висока консумация. Затова използването на SGG SWISSPACER представлява една много разумна инвестиция от гледна точка на спестената енергия, комфорта, естетичността и грижата за околната среда.
Как да поръчате прозорец с топъл кант? На тел. 02/ 954 92 06 можете да се свържете с нашите сътрудници, които ще ви информират подробно за вариантите на SGG SWISSPACER и SGG SWISSPACER V и ще изготвят за вас персоналнa оферта за изработка на дървен прозорец с топъл кант със стъклопакет и визия по ваш избор.