Плъзгащи прозорци и врати


Kambera windows

Характеристики

КАМБЕРА ДИЗАЙН ® изработва дървена дограма със стъклопакет от трислойно слепен профил 68/78мм по немски стандарт DIN 68121/JV68.
Трислойно слепеният профил за изработка на съвременна висококачествена дървена дограма е високотехнологичен продукт с уникални физико-механични показатели. Той е неподатлив на деформации, дълговечен и красив.
Продукцията се изработва от над 10 вида висококачествен, екологично чист, селектиран и сертифициран в Германия дървен материал без никакви дефекти и чепове.
Клиентите могат да избират измежду разнообразие от иглолистни, тропически и широколистни видове.
Иглолистен материал: Бял Бор, Смърч, Лиственица.
Тропически (махагонов) материал: Тъмночервено Меранти, Окуме, Сипо, Бразилско Босе, Евкалипт.
Широколистен материал: Американски Светъл Дъб.
По желание на клиента може да бъде внесен различен вид материал, подходящ за изработка на дограма.

Технически параметри

  • Топлоизолация с коефициент на топлопредаване К=1.1W/m2 K (с К-стъкло)
  • Звукоизолация при стандартен стъклопакет Rw=32dB
  • Въздухонепроницаемост и водонепропускливост съответстващи на стандарта DIN 68121/JV68
wooden-window-section

Дърво + Алуминий

Дърво и алуминий – надежден съюз на противоположности.

Дървото в съчетание с алумуний е най-новото стилно решение в съвременната архитектура. Подобно съчетание на материалите позволява да се обединят техните преимущества.
Дървото е природен материал с ниска топло- и звуко-проводимост, красив, екологично чист и с възможност да се впише във всякакъв интериор. Съвременната технологична обработка на дървенните рамки ги защитава от вредните външни влияния и гарантира дълготрайността им. Но даже най-качествената рамка допълнително може да бъде защитена от външните влияния. За защита на дървената дограма се използва алуминий.
Алуминият обрамчва прозоречната рамка отвън, а дървото се използва отвътре.
Комбинацията между тези противоположни по своите качества материали е висш клас в прозоречните технологии и е способна да обезпечи на практика вечна служба на дограмата.
По прогнози на специалисти популярността на системата дърво-алуминий ще нараства и ще се превърне в еталон за качество и издържливост на дограмата.

НОВО Дограмата от различни видове дървесина, защитена отвън с алуминиев профил – т.нар. система дърво-алуминий е най-голямата новост и според специалисти – най-доброто изобретение в сферата на производството на прозорци.

wood-with-aluminum